maandag 10 augustus 2015

De Kusttram


Maandag 10-8. Vandaag laat de zon het in eerste instantie afweten, we ontbijten in de kajuit met de niet te versmaden croissants en broodjes van de bakker hier tegenover ons. Vandaag willen we iets meer van de plaatsen hier aan de kust zien. We kopen een dagabonnement voor de Kusttram, en vertrekken naar Oostende. Via de Mercatorhaven lopen we naar de boulevard. We denken daar een paar zandkastelen te kunnen zien, maar als we daar € 12 pp voor moeten dokken, vergaat ons (en velen met ons) de lust.

Even later lopen we tegen een modern kunstwerk aan, een soort kingsize opbergblikken, maar dan verfrommeld en knalrood geschilderd. We hebben ooit mooiere dingen gezien, zoals de schitterende kerk daar vlakbij.

Uiteindelijk belanden we in de binnenstad. Hier heeft de crisis duidelijk z'n sporen achtergelaten, veel te koop bordjes, lege en verwaarloosde panden. Aan de vissershaven eten we een vissnack, ook die heeft wel eens beter gesmaakt.

We nemen de tram naar De Haan, de enige plaats langs de kust waar geen hoogbouw te zien is.We drinken een cappuccino met wafel en appeltaart aan de boulevard. Zowaar breekt de zon weer door ! Alles ziet er meteen vrolijker uit.

We bewonderen het megalomane gemeentehuis van De Haan, dat voor een stad als Brussel niet zou misstaan, en laten ons dan door de tram weer terugbrengen naar Blankenberge. In de kuip komen we onder het genot van een koud wit wijntje bij van de vermoeienissen.

Voor morgen reserveren we telefonisch een plaatsje in de Michiel de Ruyterhaven in Vlissingen, direct aan de Westerschelde midden in de stad. In verband met het getij moeten we bijtijds vertrekken, en hopen dan rond lunchtijd in Vlissingen te kunnen aanleggen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten