zondag 16 augustus 2015

Kamperland (2)


Zondag 16-8. De zon schijnt al vroeg door de ramen. Dat is het voordeel van de provincie Zeeland, de meeste zonuren van Nederland, en dat terwijl de rest van het land zucht onder stromen overvloedige regenval.

Net als we heerlijk buiten in de kuip zitten te ontbijten, scheurt een van de vaste liggers een paar boxen naast ons, met volle snelheid vanaf z'n box, rakelings langs de meerpalen die aan het einde van iedere box staan. Ik maak me al zorgen over onze boot, tot hij een klamp aan de buitenkant op zo'n meerpaal vlak bij ons tegenkomt, die achter een van z'n scepters haakt. Een megaklap is het gevolg, de boot ligt stil en meerpaal staat vanaf nu scheef in het water, en het polyester dek rond de kromme scepter is ook niet fris meer. Schaapachtig vertelt de man dat het nu al de tweede keer is dat hem dit overkomt. Even later komt de havenmeester de schade opnemen, hij bromt dat zo'n paal 800 Euro kost.

We maken een lekkere fietstocht over de Schotsman, het recreatiegebied langs de noordzijde van het Veerse Meer. Met dit weer is bijna iedereen hier met watersport bezig, leuk om te zien. Bijgaand een paar foto's als sfeerimpressie. In de kuip genieten we verder van de zon !
Morgenochtend vertrekken we richting Oosterschelde.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten