dinsdag 4 juni 2013

It giet oan...


piratenschip ??
Met bovenstaande kreet kondigde ooit Henk Kroes de elfstedentocht van 1997 aan. Wij zijn maandag 3-6 gestart met onze vaarvakantie. Door omstandigheden hebben de plannen voor een lange reis naar de overkant van de Noordzee plaatsgemaakt voor kortere tochten in en rond eigen land. Gisteren (maandag) vertrekken we met een volle auto richting jachthaven Herkingen. Verbazend genoeg vinden alle spullen een plaats, de boot ligt daarna wel iets dieper in het water !
We besteden de dag met  voorbereidingen en overnachten in de jachthaven. 's Nachts is het roetkoud, we moeten er moeite voor doen om elkaar warm te houden !
Na een warme douche en een bezoek aan de lekkere warme bakker in Herkingen vertrekken we richting sluis in Bruinisse. We piepen nog net naar binnen voor de sluis dichtgaat, een goed begin ! Op Mastgat, Zijpe en Oosterschelde schijnt de zon volop maar in de wind is het koud, de vliesjacks blijven aan. Op de motor komen we aan bij de Zandkreeksluis, die toegang geeft tot het Veerse Meer. Daar gaat de sluis net dicht bij aankomst, je kunt niet altijd geluk hebben. Na een klein uurtje vervolgen we onze reis op een uitgestorven Veerse Meer. Op de gedeelten met gunstige wind trekken de genua uit, en zonder motor maken we nog een flinke snelheid.
We komen net zo veel Engelsen en Zweden tegen als Nederlanders. We spotten ook een bijzonder schip, dit lijkt zo weggelopen uit een piratenfilm (edit : dit blijkt de 'Kamper Kogge' geweest te zijn). Rond half vijf leggen we aan in Kamperland, en in een zonovergoten kuip kunnen we ons eindelijk uitpellen en genieten van de zonnewamte en het uitzicht op het Veerse Meer.
De tablets en computer maken al snel overuren op het lokale WIFI netwerk. Bij controle blijkt de 'Chip' via AIS  te volgen zijn geweest via Marine Traffic.

Marine Traffic verliest je niet uit het oog ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten