donderdag 6 juni 2013

Veerse Meer


Woensdag vullen we in Kamperland de proviand aan voor de komende dagen, misschien verkassen we naar een eilandje in het meer, maar dat weten we nog niet.  Met het Nederlandse weer is het slecht plannen maken.’s Middags maken we een fietstocht langs de oevers van het Veerse Meer, heerlijk in de zon maar de wind wordt afgekoeld door het koude water en dat voel je.  In de prachtig gelegen vakantielocaties en zeilscholen is het nog erg stil. Als we ergens stilhouden, wordt er gelijk handel geroken en komen de uitbaters op ons af.  Hollandse handelsgeest, zullen we maar zeggen. Om ons heen horen we bijna uitsluitend Duits spreken, ook als we een ijsje eten. De Oosterburen laten zich de Pommes en Frikandellen spezial goed smaken. In de jachthaven valt het grote aantal verwaarloosde schepen op, daar is dit jaar nog niet naar omgekeken. Het is sowieso uitermate stil op het water.

Op donderdag besluiten we een rondje te gaan zeilen op het meer en dan naar Middelburg te vertrekken. Er staat een lekker windje, maar het is nog steeds erg fris als je in de wind zit. De prachtige natuurpanorama’s trekken aan ons oog voorbij, als de magen beginnen te knorren. We lopen Veere binnen, waar de familieroots van de Clowtings liggen (mijn moeders familie, zie voorgaande blogs). Ook hier grote stilte, we vinden zomaar een plaatsje in de jachthaven. In het knusse modewinkeltje waar Irene nooit zonder buit vandaan komt, wordt deze keer een mooie zwarte tas gescoord. Voor het eerst in al die jaren nemen we nu dankzij onze museumjaarkaart een kijkje in het monumentale middeleeuwse (maar nu voormalige) gemeentehuis. Vreemde gewaarwording dat je voorouders in een heel andere tijd daar ook hebben gelopen.

Lege haven in Veere..
Als de magen gevuld zijn vertrekken we richting Veerse sluis en schutten naar het Kanaal door Walcheren. Met de noordelijke wind kunnen we het grootste deel zeilen op de genua. In de loop van de middag arriveren we in Middelburg, en betalen het havengeld tot en met zondag, en krijgen een prachtig zonnig plaatsje toegewezen net buiten de brug. Helaas is hier geen WIFI, maar met Digitenne kunnen we in ieder geval de halve finales van Roland Garros volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten