woensdag 7 augustus 2019

Grouw - Langweer


woensdag 7 augustus 2019

Vanaf 2 augustus zijn we regelmatig te gast bij John en Mariska in Akkrum. Zaterdag een geweldig etentje in Leeuwarden, samen met John's ouders Joop en Alie.  Op 6 augustus houden we aan boord een klusdag. Het toilet moet van een nieuwe Joker klep worden voorzien. De oude klep is niet meer dicht en zorgt voor het gedeeltelijk vollopen van de toiletpot met buitenwater,  en de toiletpomp is aan een smeerbeurt met watervast schroefassenvet toe.
Geen al te fris karweitje, maar deze keer is het zo gefixt.

Dinsdagmorgen krijgen we nieuwe buren met motorpech. Een jong gezin met drie kinderen op een oude zeilboot met ditto SABB dieselmotor. Bij het kleppen stellen had de vader het stelboutje stuk gedraaid. Dankzij het gereedschaparsenaal bij ons aan boord kan er het een en ander van de cilinderkop gedemonteerd worden. In Heerenveen kan hij bij een scharrelaar tegen woekerprijs een stelboutje ophalen. Samen met het gezin maken ze maar een dagje uit van het ophalen van het boutje. Helaas breekt bij de montage ook een ander boutje van een andere klep. Toen heeft hij maar een set nieuwe boutjes besteld bij een specialist. Hoe het afloopt zullen we nooit weten, wij gaan woensdagmorgen vertrekken voor de levering van de boutjes.

De fietsenmaker in Grou heeft voor 20 Euri de achteras van Irene's Di Blasi vouwfiets gereviseerd. Een heel vriendelijk bedrag voor een lastig karweitje. Dinsdagmiddag laat is het wiel kaar. De samenbouw met de derailleur en de servorem doe ik zelf, mijn handen lijken na afloop die van Zwarte Piet. We maken 's avonds een proefrit met de fiets langs de jachthaven en het Prinses Margietkanaal, alles is weer pico bello.

Woensdagmorgen levert John even na negenen Thijs en Joris af bij de 'Chip''. Wij passen al varend op de jongens, Mariska moet vandaag voor het eerst na hun vakantie weer werken. Oorspronkelijk is het vaardoel Lemmer, maar John meldde dat daar vandaag en morgen Skûtsjesilen plaatsvindt, met alle drukte daaromheen. We verleggen het reisdoel naar Langweer, waar de passantenhaven prachtig gelegen is aan een strandje en speeltuin. Eigenlijk veel beter voor de jongens dan Lemmer. Het weer is beter dan de verwachtingen, alleen de wind waait met 5-6 Bft veel harder dan voorspeld.

John en Mariska komen na gedane arbeid naar Langweer en eten mee. John besteedt een lesuur aan de surfopleiding van Thijs, hij gaat al goed ! Daarna scheiden onze wegen voorlopig, wij gaan nu serieus op terugreis naar de thuishaven, uiteraard rekening houdend met de weergoden.
























de vandaag gevaren route :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten