maandag 1 juli 2019

Vlieland (3)


maandag 1 juli 2019

De julimaand begint heftig, al aangekondigd door de weervoorspelling sites. De weerkaart ziet er luguber uit, we liggen ingebouwd tussen de lagedrukgebieden, met misschien een lichtpuntje op de oceaan, waar zich een hogedrukgebied aan het uitbreiden is. De wind op Vlieland is het sterkste van heel Nederland, windkracht 6. We zijn dan ook maar een dagje blijven liggen. We bekijken per dag of het verantwoord is om te vertrekken.


De zon schijnt wel uitbundig vandaag, na de boodschappen doen in het dorp en een lunch aan boord verkassen we naar een beschutte duinpan aan de haven, met uitzicht op zee. Lekker beschut, prima uit te houden om een boek te lezen, en met uitzicht op avonturiers, die ondanks de stormwaarschuwing de zee opgaan. De reddingboot heeft gelukkig nog niet uit hoeven varen.

Vanavond gaan we naar een uitvoering van het Vlielandse Zeemanskoor, een gratis concert in de plaatselijke kerk. Om 8 uur gaat de kerk open, dan staat er al een rij te wachten. De kerkenraad hier zou willen dat het op zondagmorgen zo druk is....
Om half negen begint het concert, het wordt een geweldig ongedwongen feestje waar het bekende zeemansrepertoire voorbij komt. Voor wie Vlieland bezoekt, dit mag je niet missen !



Geen opmerkingen:

Een reactie posten