vrijdag 20 juli 2012

Stilte na de storm


Op Vlieland is het nu stilte na de storm. Alles en iedereen die hier verwaaid lag, is vanmorgen met het opkomend tij vertrokken. Een even zo grote golf zal vanmiddag wel deze kant opwaaien nu de bouwvak begonnen is.
Wij blijven nog even, en morgen komen Mariska en Thijs. Als het weer het toelaat, varen ze zondag mee terug naar Harlingen. Wij varen maandag door naar Makkum, Louis en Louise met Arnold en Bart komen daar woensdag een dagje. Arnold blijft dan aan boord tot zaterdag, als we in Akkrum de verjaardag van Thijs vieren.
Vandaag ontwikkelt zich tot een prachtige dag, wij zien volle veerboten voorbijvaren, en inderdaad, de jachthaven loopt vol. Wij maken er een rustig dagje van, doen inkopen en proberen de leesvoorraad kleiner te maken. Hiernaast de avondstemming in een volle haven.


Het leuke van AIS is dat je de positie van schepen vanaf je eigen schip nauwkeurig kunt volgen. Zo blijkt de veerboot 'Vlieland' grote stukken van het vaarwater af te steken, vaart dus buiten de betonning, vooral het deel van de VS4 naar de ZS13 boei. De rode streep in de kaart is de door onszelf gevaren route, die komt redelijk overeen met wat de veerboot doet. De bruine vloot maakt het nog veel bonter, die varen vanuit de Vlielander Balg over de Waardgronden in een rechte lijn naar het Inschot. Als het een keer rustig weer is, gaan we dat met opkomend water zeker ook eens proberen. Maar niet dit weekend als we met passagiers Mariska en Thijs de tocht maken, dan volgen we de veerbootroute. Veel zeilers nemen de veel langere route rond de kardinale tonnen, wat vooral bij slecht weer geen pretje is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten