dinsdag 17 juli 2012

De zon !


Vanmorgen doet zich een natuurverschijnsel voor : we worden wakker met een stralend zonnetje en een blauwe hemel, dat is genieten. De wind van gisteren is ook al verdwenen. Rondom allemaal zeilers die maken dat ze wegkomen nu het eindelijk kan. We maken schoon schip, ruimen de hondekooi leeg en daarna opnieuw in, verwennen de rolfok met z'n rocon, de techniek wordt nagekeken en genieten in de kuip van de zon onder het genot van een Nespressootje. We besluiten tot een lui dagje, maken een strandwandeling, kijken vanuit een beschut duinkommetje met de kijker naar vertrekkende en binnenkomende jachten.
We krijgen nieuwe buren, een jong stel met een oeroude zeilboot. Ik help bij het lokaliseren van een koelwaterprobleem, bij het binnenlopen van de haven stopte hun motor er bijna mee. Hun motorruimte lijkt wel een museum. Later in de middag komt de buurman triomfantelijk een verrot stuk koelwaterslang laten zien, dat hij heeft vervangen. Hopelijk is het probleem daarmee opgelost.
We doen 's middags inkopen in het dorp, en fietsen langs verschillende plaatsen die bij de TVserie 'dokter Deen' in beeld zijn geweest. In een krantenartikel hadden we gezien dat in het toegangshek van het oude gemeentehuis de wapens van zowel Oost- als West-Vlieland zouden staan. Het herinnert aan de trieste ondergang van West-Vlieland, dat ten prooi viel aan erosie en tenslotte in de golven verdween. Het verhaal van West-Vlieland is hier te vinden. Wetenswaardigheden van Oost-Vlieland : zie hier
De haven ligt vol met de 'bruine vloot', vooral bemand met Duitse scholieren. Bij het weerbericht van Piet Paulusma voor morgen, dat door de havenmeester is aangeplakt bij de toiletten, ontstaat een oploopje als het verhaal de ronde doet dat er voor morgen windkracht 9 verwacht wordt. We wachten maar af  !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten