woensdag 18 juli 2012

Harde wind


Vandaag, woensdag 18 juli hebben we de zon nog niet gezien. Vanmorgen in onze kooi hoorden we de wind al gieren door de verstaging, meestal geen goed teken. Op het weerkaartje links is te zien dat Texel en Vlieland net in een gebied met stormachtige wind liggen. Er komt in de loop van de ochtend toch nog een flink aantal zeilers binnen, die de grootste moeite hebben een box binnen te varen. Een van de havenmeesters assisteert in z'n RIB door ze dwars op de wind een duwtje te geven. De 'Waddenzee', een groot bruine-vloot schip loopt binnen, onder grote belangstelling van sensatiezoekers (reken ik mezelf ook toe) op de havenhoofden. Zonder blikken of blozen vaart hij ondanks stroom en dwarswind vlekkeloos de smalle havenmond in, hulde ! Dat lukt niet iedereen, gezien de schade aan de palen in de havenmond.
Gelukkig hebben we internet, Digitenne TV en heel veel ebooks aan boord,  en met zo nu en dan een Nespresso, en later op de dag een wijntje is het wel uit te houden hier.
Na de lunch lijkt het weer tijdelijk iets op te knappen, het waait nog steeds hard, maar het is droog. Per vouwfiets maken we een rit door bossen en duinen, ook onder deze omstandigheden prachtig. Een vervanging van de sportschool, zullen we maar zeggen. We fourageren bij de plaatselijke Spar en waaien terug naar de jachthaven. De meeste mensen zitten binnen in hun boot, bij sommige spartaans ingerichte boten staan ware kunstwerken van zeildoek om enigszins wind en regen buiten te houden. Als wij weer binnen zijn, klettert de regen hard tegen de ramen, als we de Nespresso opstarten. De wijn en worst staan al klaar voor het moment dat de vijf in de klok is !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten