vrijdag 5 juli 2013

Makkum


vrijdag 5 juli - Donderdagavond levert John Mariska en Thijs af  bij de 'Chip'. Ze blijven slapen, en varen vrijdagmorgen mee naar Makkum. Als we om negen uur de jachthaven uitvaren, kunnen we meteen als laatste boot mee de sluis in om naar het zoute water geschut te worden. Het is een drukte van belang, het mooie weer heeft de watersport doen ontwaken. Langs de Pollendam lijkt het wel filevaren richting Vlieland en Terschelling. Ook de richting Kornwerderzand is behoorlijk druk. Thijs vindt het allemaal machtig interessant, wij genieten vooral van het mooie weer. We motoren, de wind laat het grotendeels afweten. Geholpen door de ebstroom zijn we snel bij de sluizen van Kornwerderzand. We zien de brug voor de sluis openstaan, en varen volgas om nog mee te kunnen. De brugwachter waardeert onze inspanning en wacht nog even met het sluiten van de brug. En dan zitten we na de sluis al weer op het IJsselmeer.


In Marina Makkum krijgen we een plaatsje aan de E-steiger.
De middag brengen we voor het grootste deel door op het strand, Thijs is niet uit het water te slaan.
Bij terugkomst spoelen we het zand van de lijven in de douche, en wordt Thijs verwend met pannenkoeken van oma. Als we hem te kooi brengen, is hij binnen de kortste keren vertrokken naar dromenland. Wij genieten in de kuip van pasta met grote knoflook garnalen.
Morgen keren de logees weer huiswaarts en varen wij door naar Enkhuizen, waar zondag de verjaardag van kleinzoon Arnold gevierd wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten