donderdag 11 juli 2013

Chip weer thuis

donderdag 11-7. We vertrekken 9:45 uit Willemstad, op weg naar de nabijgelegen Volkerak sluis. Daar is het proppen, we kunnen er nog net bij.
drukte in de Krammersluis
broodjes halen voor de lunch 
Verder een rustige tocht op de motor naar de thuishaven, via de Krammer sluis en de Grevelingen sluis, beide druk maar we passeren zonder incidenten. We arriveren 14:30 in Herkingen, waar een verrassing wacht : onze box is bezet. Na overleg met de havenmeester wordt dat opgelost en gaan we inpakken en schoon schip maken. We eten aan het eind van de middag nog aan boord om de files op de A15 te ontwijken. Dat lukt helaas niet, want de Botlektunnel blijkt uit voorzorg afgesloten door een haperende luchtverversing. We nemen het pontje van Rozenburg naar Maassluis, op die gedachte zijn meer mensen gekomen. We moeten een paar pontpassages wachten, maar dan zijn we eindelijk weer in Maassluis.

We kunnen terugkijken op een qua weer bijzondere vakantie, met veel wind. We hebben nog nooit zoveel gezeild onder zulke slechte omstandigheden. Op het moment zelf soms best wel spannend, maar je leert je schip wel kennen en je grenzen verleggen. En achteraf zijn het stuk voor stuk prachtige ervaringen. De bemanning is er door gehard en zal in de toekomst daar wellicht nog eens profijt van hebben. Technisch gezien heeft alles 100% gefunctioneerd, en dat is in de beginjaren nog wel eens anders geweest.

De gevaren route :











Geen opmerkingen:

Een reactie posten