zondag 7 juli 2013

Arnold's feestje



zondag 7-7 . De havenmeester heeft een nachtje kunnen slapen over de oplossing van ons probleem met de dubbel geboekte box, we kunnen verkassen naar box K-1. We moeten de hele marina rondvaren, maar de box direct naast de langssteiger is inderdaad leeg en wordt door ons bezet. Even na tienen gaan we per vouwfiets op weg naar het 'Sprookjesbos' waar Arnold vandaag z'n 5e verjaardag viert met ooms, tantes, neefjes en oma en opa.
Het Sprookjesbos is een soort kleine Efteling, moet je gezien hebben ! Als we daar aankomen, is iedereen net gearriveerd. Louise en Louis hebben een bolderkar aangeschaft, die is afgeladen met de verjaardagstaart, eten, drinken en snoep voor de hele dag. We beginnen met een aubade voor de jarige Arnold, en snijden na het uitblazen van de kaars in de vorm van een 5, de prachtige en lekkere chocoladetaart aan.
We volgen de route langs bekende sprookjes, de jongens vinden het prachtig. Tussendoor speeltuinen, klimapparaten en glijbanen, dierenverblijven, bootjes in een wildwaterbaan, te veel om op te noemen. En voor de inwendige mens wordt continu gezorgd. Als in de loop van de middag de vermoeidheid langzamerhand bij iedereen begint toe te slaan, verkast het gezelschap naar de jachthaven.

Oma verzorgt pannenkoeken voor de jonge garde, de ouderen doen zich tegoed aan allerlei lekkernijen uit de plaatselijke vishoreca. Tegen zessen worden de auto's voor de thuisreis naar Ouderkerk en Akkrum ingeladen, voordat ze goed en wel van het haventerrein af zijn, slapen de jongens al. Het was een reuze geslaagde dag ! Oma en opa puffen uit in de kuip onder het genot van de nodige Nespressootjes.
Morgen vertrekken we bijtijds richting IJmuiden op weg naar de thuishaven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten