woensdag 14 juli 2010

Strandweer ondanks weeralarm


Zowel Kustwacht in het 'all ships' weerbericht om 8:05, als de maritieme weerberichten uit andere bronnen voorspellen zwaar weer : veel regen, harde wind en mogelijk zware windstoten. Nauwelijks voor te stellen als de mussen op dat moment nog uit de mast vallen. Toch draaien we de boot aan de steiger met de boeg naar het westen, en leggen een extra spring aan op de vingerpier. In de loop van de ochtend krijgen we navolging en zien we meer mensen dat doen.
Intussen is het heet, onder een prachtig blauwe hemel. We doen per fiets inkopen bij de AH in Den Burg, en lopen de toeristische markt af met oude beroepen, volksdansers en eilander snuisterijen. 's Middags genieten we van het uitzicht en de verkoeling op het havenhoofd en bekijken we het nieuwe strand dat door de gemeente Texel uit de pot van de toeristenbelasting (!) wordt aangelegd naast de jachthaven. Een mooie aanvulling op de speelgelegenheid die er al was, en natuurlijk super voor de kids.
Rond een uur of  7 's avonds vallen voorzichtig de eerste druppels, bij elkaar een lekker buitje maar dat is het dan. Om 9 uur schijnt de zon weer. Echt noodweer zien we niet. De windverwachting voor de komende dagen blijft pittig, dus voor zaterdag zullen we waarschijnlijk niet vertrekken naar ons volgende reisdoel : IJmuiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten