zondag 2 augustus 2020

Dubbel feest in Akkrum


zaterdag 1 augustus

Zaterdag staat in het teken van wachten op de definitieve uitslag van de Corona test van Joop. Wij vullen de scheepsvoorraad aan, en inspecteren de voorraad hengels, die goed verborgen in de bakskist jaren heeft liggen verloederen. In tegenstelling tot wijn, is het verouderingsproces voor hengels niet kwaliteitsbevorderend. We vinden een hoes met de werphengelset, die jaren geleden meegeweest is naar KroatiĆ«  toen we daar samen met John, Mariska en Liesbeth een prachtige  zeilvakantie hebben doorgebracht. 

Schoonzoon John verdiende daar de eretitel Harry Hengel. Totaal onterecht, want ondanks verwoede pogingen heeft hij nooit een vis op het droge kunnen brengen. Zelf hebben we jaren terug, onderweg op de Noordzee, er zegge en schrijve 1 makreel mee verschalkt. Bij het zien van daglicht verkruimelt de rits van de hoes spontaan, en de inhoud is er niet veel beter aan toe. We stoppen het hoopje ellende snel terug in de bakskist, hopend op betere tijden. 

We vinden ook nog een tweedelige bamboehengel zonder snoer. Samen met Bart gaan we op zoek naar een hengelsportzaak, en kopen een mooi setje waarvan we denken dat we er heel veel vis mee gaan vangen. Eenmaal aan boord slaat al snel de teleurstelling toe, de Friese vissen laten onze prachtige dobber met het verleidelijke haakje links liggen. Of beter gezegd hangen. Zelfs Arnold, die recent op hun vakantie toch nog goed was voor het aan land brengen van kilo's karper, is hier niet van toegevoegde waarde.

Deze omstandigheden, de onzekerheid van hoe nu verder, en het ontbreken van goede Wifi hier, laten de jongens besluiten een verzoek in te dienen om opgehaald te worden. In de loop van de middag komen Louis en Louise aan in Grouw, of Grou zoals de Friezen het schrijven. Pas laat komt de verlossende uitslag dat Joop definitief geen Covid19 besmetting heeft. John en Mariska kunnen melden dat de verjaardag van Thijs nu morgen (zondag) gevierd wordt.

Wij zitten intussen met z'n allen in het pannenkoekenhuis in Grouw te genieten van gigantische exotische pannenkoeken.  De eigenaar van het etablissement blijkt een kennis van Louise, ze hebben samen in Leeuwarden op het internaat gezeten van de famile Hofstede. Dat was in de tijd dat wij in Hamburg woonden.
De plannen worden nu aangepast : na de pannenkoeken gaan we met z'n allen naar Akkrum, waar het na een emotioneel weerzien nog lang gezellig blijft. De Ouderkerkers blijven daar slapen, wij worden teruggebracht naar de boot.

De Stormvogel vaart nog 's avonds. laat over twee ondieptes en een wantij van Ameland  naar Terschelling .  Dat zijn intussen volleerde Wadvaarders !

zondag 2 augustus

In de loop van de ochtend haalt John ons op, en worden we met koffie en gebak verwelkomd. De neefjes vermaken zich reuze met z'n allen, zwemmen en suppen, terwijl Mariska met Irene en Louise een boottochtje maakt met een van de nieuwe boten die voor de deur liggen. De mannen zien Max Verstappen in Silverstone sneu tweede worden in de F1.

De Stormvogel zeilt 's middags van Terschelling naar Harlingen. De bemanningsleden worden bij aankomst in de WSV Harlingen opgewacht door Mariska en Cees, en meegenomen naar Akkrum. Jens heeft niet te klagen over belangstelling naar z'n nieuwe handicap, waar hij al heel handig mee omgaat. John heeft intussen bergen souvlaki op de grill klaargemaakt. Het blijft opnieuw heel lang gezellig. Uiteindelijk keert iedereen huiswaarts. Bart gaat mee terug naar de Chip, hij vindt het leuk om nog even mee te varen.



2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het geen Corona blijkt te zijn bij Joop! Dus gezellig de verjaardag kunnen vieren! Wat een ongeluksvogel, die Jens! Zal wel snel goedkomen hoor! Veel plezier met Bart aan boord!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees weer met genoegen jullie avonturen, Irene en Cees! Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen