maandag 3 augustus 2020

Met Bart op pad


maandag, 3 augustus 2020

De rust is weergekeerd op de Chip na een redelijk hectisch weekend rond de verjaardag van Thijs, met alle verwikkelingen. Bart vindt het leuk nog even aan boord mee te varen, we zakken langzaam af in zuidelijke richting. We doen eerst nog even boodschappen voordat we rond elf uur uit Grouw vertrekken. De luchten zijn dreigend, maar de buien vallen niet bij ons. De route via Akkrum is deze week gestremd door een defecte brug. We moeten noodgedwongen kiezen voor het drukke Prinses Margrietkanaal met een oponthoud gevende spoorbrug en verkeersbrug.

Eenmaal door de openstaande sluis bij Terherne, slaan we halverwege het Sneekermeer af in ZO richting. Het is altijd zoeken naar het Hearregat (de doorgang tussen twee schiereilandjes), de geschatte koers blijkt precies de juiste. De ingang naar het kanaal richting Joure, de 'Noarder Alde Wei' ligt al net zo verscholen. Eenmaal op het kanaal, zien we eerder dan verwacht de jachthaven/camping/bootverhuur/cafe/restaurant 'Rufus' , waar John enthousiaste verhalen over vertelt. We leggen aan, en verbazen ons over het landelijke karakter hier. Een soort georganiseerde chaos, hier en daar niet helemaal van deze tijd maar wel  heel gezellig. 

We blijven hier een nachtje liggen. Na een wandeling over het terrein en de omliggende natuur laten we ons verwennen in het cafe restaurant van Rufus. De heerlijk kop verse tomatensoep heeft hier de afmeting van een afwasteil, en de spies van de sate is als hengel bruikbaar. Hier verlaat niemand het pand met de behoefte alsnog bij MacDonalds de gaatjes te vullen. En ze hebben prima Wifi, zo doe je aan klantenbinding bij de jonge generatie !



de vandaag gevaren route :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten