dinsdag 11 augustus 2020

Stellendam - Willemstad

 dinsdag 11 augustus 2020

Na een douchebeurt in het luxe sanitair van de Stellendamse Marina maken we ons op voor het vertrek in oostelijke richting over het Haringvliet. Onze laatste tocht daar was geen succes vanwege het Fonteinkruid, dat aan de kiel, het roer en de schroef blijft hangen. We nemen nu een route die alleen door diepe geulen leidt. Dat helpt, we zien geen waterplanten. Er zijn meer boten die voor dezelfde route kiezen.

Het is rond tien uur al bloedheet, we varen bijna stapvoets om niet te vroeg in de haven van Willemstad terecht te komen. Vlak na de Haringvlietbrug liggen moorings (meerboeien), die zijn helaas bezet. Als alternatief gooien we het anker uit en nemen een verfrissende duik. Halverwege de middag wordt het toch tijd Willemstad op te zoeken, de voorraadkasten zijn helemaal leeg, we moeten hoognodig inkopen doen.

De havenmeester heeft gelukkig nog een box beschikbaar,  Foxtrot 5 vlakbij het sanitairgebouw. We liggen daar wel aan de grond maar een kniesoor die daar in deze hitte op let. We doen een poging de Jumbo leeg te kopen, Irene slaagt daar aardig in.  Het berouw komt na de zonde, want hoe krijg je drie volle tassen en een zware rugzak terug naar de boot ? Dat is sjouwen geblazen. Volledig bezweet komen we terug op de boot, een lekkere koude douche helpt afkoelen. 

De rest van de middag brengen we in gepaste rust door, Irene tovert een heerlijke moot zalm met kleine krieltjes en worteltjes op tafel.

's Avonds puffen we nog steeds  van de moordende hitte, en zien we pikzwarte luchten langzaam onze kant opdrijven. Als de wind dan flink aanhaalt kan het niet missen, er komt een onweersbui aan. Iedereen ruimt aan dek de losse spullen op, sluit de dektenten en legt extra meerlijnen en springen aan. De eerste grote druppels vallen dan snel, en een verkoelende bui klettert op de boot. Heerlijk ! Het liefst zou je in zwemkleding op het dek gaan staan...


de vandaag gevaren route :


1 opmerking:

  1. Nou wat let je om in de regen te staan?
    Hier toen we aankwamen, een hele erge onweersbui. Steeds ging het licht aan, leek het. Nu heel erg veel wind en 31 graden!'

    BeantwoordenVerwijderen