zondag 2 juli 2017

Joure - Lemmer


zondag 2-7. We vertrekken rond half elf richting Lemmer, via een enigszins alternatieve route. We gaan via de Scharster Rijn, Scharsterbrug, het Tjeukemeer, de Follegasloot en de Grote Brekken. We moeten dan wel de brug in de snelweg A6 passeren, maar we missen de beruchte Spannenburg brug in het Prinses Margrietkanaal. Rond de brug in de A6 is het nog even spannend, het is daar erg verondiept. De dieptemeter piept als een bezetene, maar we lopen net niet vast. Gelukkig liggen er al boten te wachten, wij zijn net de boot die de brugwachter doet besluiten de brug te draaien. Binnen de kortste keren staat er een file van heb ik jou daar op de A6.

Na de Grote Brekken draaien we Lemmer in, wat staan hier een mooie huizen aan het water. De prijs laat zich raden, alleen maar dure boten en auto's voor de deur. Voor we in het centrum van Lemmer zijn, moeten we twee bruggen passeren en 5 Euro bruggeld aftikken. Te deponeren in het klompje aan de hengel van de mooie brugwachtster, een sieraad voor Friesland.


In de kom in het centrum spotten we een mooie ligplaats, maar we hebben buiten de grote boom met een nog grotere kruin gerekend, die onze mast tegenhoudt als we willen aanleggen. Dan maar aan de overkant, waar ook nog een plaatsje vrij is (zie foto, wij zijn de vijfde boot van achteren gerekend aan de linkerzijde).

We liggen achter een Tsjechisch gezin, die in Sneek zo'n lelijke huurmotorboot vol stootwillen hebben opgehaald. We maken ze wegwijs in het systeem van betalen voor stroom en douches met een SEP kaart. Als we door Lemmer slenteren ziet Irene een mooi jack hangen, dat voor mij moet worden aangeschaft. Verder genieten we van het mooie weer, en bekijken vanuit de kuip vanachter een glaasje wijn met Franse kaasjes hoeveel boten hier wel niet passeren.

maandag 3-7. 's Morgens om 8:05 bij het marifoon weerbericht van de Kustwacht wordt er een stormwaarschuwing gegeven, windkracht 6 of meer langs de kust en op het IJsselmeer. Dat wordt een extra dagje rust in Lemmer. Het weerbericht voor morgen ziet er prima uit, we gaan proberen dan Volendam te halen. We hebben nu alle tijd om te provianderen en schoon schip te maken

Het weerbericht blijkt het deze keer bij het rechte eind te hebben :

















de zondag gevaren route :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten