donderdag 24 juli 2014

Garnwerd-aan-zee


de route van vandaag
donderdag 24-7 Rond 10 uur komt Mariska met Joris om Thijs op te halen, we vieren vast z'n verjaardag , die we in het weekend gaan missen. Na een roerend afscheid zijn we weer met z'n tweetjes aan boord. We doen boodschappen in het gezellige plaatsje Zoutkamp, en vertrekken na de lunch richting Groningen door het schilderachtige Reitdiep. We komen niet ver, want de brug bij Lammersburen is de hele dag gestremd. Alle wachtplaatsen zijn al bezet, we leggen aan tegen een gemaal dat in deze droge tijd stilligt. Rond 16:00 gaat de brug toch weer open, en iedereen haast zich door de smalle doorvaart. Onderweg neemt de wind weer toe tot stormniveau, we slingeren ons met zo nu en dan een regendrup door het prachtige Groningse landschap. Groningen gaan we vandaag niet meer halen, we besluiten in Garnwerd aan Zee (wie die naam
bedacht heeft....) aan te leggen, dat blijkt de hele colonne te doen, dus is het dringen voor een aanlegplaats.
We passen nog net achter een motorboot in een lange box, met de harde wind in de rug is het niet eenvoudig aanleggen. Ondanks de pretentieuze naam blijkt het een prachtig, vrij nieuw aangelegd complex met een prachtig restaurant, waar we onszelf vanavond gaan laten verwennen !

verjaardagskado..

Zoutkamp a la Bergen (Noorwegen)

Garnwerd-aan-zee

mooi complex



1 opmerking:

  1. Hallo Irene en Cees!

    Mocht je denken: Waar doe ik het allemaal voor, die mooie blog bijhouden? Dan kan ik jullie geruststellen. Ik lees jullie verhalen met regelmaat en met genoegen en ik zou zeggen: ga zo door!
    Heel veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen