dinsdag 8 juli 2014

Enkhuizen


Vrijdag 4-7. We blijven een dagje in IJmuiden liggen, het is een prachtige dag. We verkennen per fiets de Kennemer duinen, het prachtige duin- en natuurgebied ten zuiden van de marina. De moeite waard !

Zaterdag 5-7  We varen met regen en harde wind door het Noordzeekanaal naar de Sixhaven aan het IJ in Amsterdam, onderweg kom je schepen in alle maten tegen.

Zoals gewoonlijk is het in de Sixhaven een drukte van belang, met meerdere manoeuvrerende grote motorboten die eigenlijk veel te groot zijn voor die haven. Na enige discussie kunnen we gebruikmaken van de laatste beschikbare box waar de boot een paar dagen kan blijven liggen. We worden opgehaald door Liesbeth, die al bij Louise logeert voor het vieren van Arnold's verjaardag op zondag. Martijn is vandaag onderweg met de'Stormvogel' naar IJmuiden, als ze daar aankomen worden ze ook opgehaald en gaan we met z'n allen vanavond voetbal kijken als het Nederlands elftal speelt tegen Costa Rica. dat wordt een latertje, want na de verlenging worden er ook nog strafschoppen genomen. Gelukkig zijn we door !

Zondag 6-7 / maandag 7-7. Arnold's verjaardag wordt gezellig gevierd in de familiekring, hij wordt verwend met mooie kado's. 's Avonds gaat Arnold als logee mee naar de boot, tot woensdag vaart hij met ons mee.
Maandag is het een onverwacht mooie dag, we varen over het IJsselmeer naar Enkhuizen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten