woensdag 3 augustus 2016

Haarlem - Alphen


Woensdag 3-8-2016.  Na een heel gezellige avond bij Wil en Rob in Vijfhuizen, gevolgd door een regenachtige nacht ontwaken we in een grijs en winderig Haarlem. Vandaag willen we naar de jachthaven in Alphen aan de Rijn. Een van de bottlenecks op dit gedeelte is de passage van de A44, die brug draait maar drie keer per dag. We zien het zuidgaande konvooi door Haarlem even na negenen voor onze laatst gepasseerde brug aankomen, gooien snel los en nemen dan meteen de kop van het konvooi.


Dit konvooi is heel volgzaam, tot aan het Braasemermeer, inclusief de wachttijd bij de A44 blijven we keurig op kop. Er staat een stormachtige wind met uitschieters naar meer dan 25 knopen (Bft 6). Bij het wachten voor bruggen en het aanleggen bij de A44 geen sinecure.

Officieel draaien de A44 brug en de naastgelegen spoorbrug voor zuidgaande konvooien pas om 15:09. Voor noordgaande konvooien draait de brug om 13:39. Na overleg met de bedieningscentrale krijgt ons konvooi toestemming mee te liften op de 13:39 opening, mits er snel en aangesloten gevaren wordt. Omdat wij vooraan liggen, gaan wij in ieder geval mee,  maar als we achterom  kijken haalt het hele konvooi van 11 schepen de korte opening.

Een deel van het konvooi gaat na de brug richting Kagerplassen en Leiderdorp, wij volgen de 'officiële' route over het Braassemermeer.
Na de brug in Woubrugge draaien we de jachthaven van Alphen in.
We melden ons aan voor 1 nacht, en doen per vouwfiets inkopen bij de AH. Wij hoeven de komende dagen niet van honger en dorst om te komen !

Morgen proberen we de volgende bottleneck te bedwingen, dat is de spoorbrug in Gouda, die
ook maar een paar keer per dag draait. Als we om 8:00 uit Alphen vertrekken, zijn we theoretisch op tijd voor de spoorbrugopening van 10:27.





























De afgelegde route :








Geen opmerkingen:

Een reactie posten