zondag 27 juni 2010

Tropische vaardag




In Harlingen was er zaterdagmiddag na een vlotte reis vanaf Birdaard nog een plaatsje vrij in de Singel bij de Harlinger Watersportvereniging (zie foto links). Zondagmorgen om 11 uur hadden we de brug besteld om uit de Singel te kunnen varen, om zodoende het tij mee te hebben in de Boontjes op weg naar Kornwerderzand. Er waren meer mensen met dezelfde planning, bij de Tsjerk Hiddeszsluizen was het een drukte van belang. Gelukkig konden we per marifoon de sluiswachter ervan overtuigen dat we er net nog bij zouden kunnen, en met wat passen en meten lukte dat zowaar.


Buiten de pieren op zee leek het wel een snelweg, een deel van de kolonne schepen ging richting Vlieland / Terschelling, de rest naar de sluizen van Kornwerderzand. Jammer genoeg was er te weinig wind om het alleen op de zeilen te doen, dus motortje zachtjes erbij. De meeste jachten denderden ons voorbij, maar toen we bij Kornwerderzand aankwamen. lag  iedereen te wachten, en ja geluk moet je hebben, we kregen weer het laatste plaatsje in de sluis. Soms is het een groot voordeel een kleine boot te hebben....
In Makkum aangekomen bleek het een drukte van belang. Op de Brouwersdam in Zeeland kennen ze het 'Concert at sea', in Makkum  hebben ze het 'Concert in sea'. De toeschouwers staan hier om de boot met artiesten in het ondiepe water. En uiteraard zoals ook wij, op het nabijgelegen strand met de voetjes in het water. In Scheveningen zal het niet veel drukker geweest zijn, het leek wel of heel Friesland hier op het strand lag. In de Marina snel nog een vakantiewas gedraaid, en daarna per fiets langs de boulevard gefietst. In de hitte hadden we vandaag geen trek in koken, op een terras hebben we voor de verandering eens lekker gesnackt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten