zondag 13 juni 2010

Groeten vanuit Vlieland

Donderdag 10 juni heeft de gipsverbandmeester van het Amstelland Ziekenhuis een prachtig blauw gekleurd kunststof gips aangelegd. gelukkig met duim en wijsvinger vrij, dat geeft toch iets meer bewegingsvrijheid. Vrijdag vertrekken we vanuit de Sixhaven naar Enkhuizen. Onderweg harde wind, tot Beaufort 6 maar gelukkig bijna van achteren dus we gingen als de brandweer. In Enkhuizen onze eerste Hollandse Nieuwe van dit jaar genoten bij de ons bekende visboer, lekker wijntje erbij.
Zaterdag was de planning naar Harlingen te varen, maar opnieuw hadden de weermannen het bij het verkeerde eind. In plaats van de beloofde windvermindering kwam er een stormwaarschuwing, natuurlijk net toen we midden op het IJsselmeer zaten. We waren blij heelhuids Makkum te kunnen halen.


Zondag 13 juni dan via de sluizen van Kornwerderzand en de Waddenzee naar Vlieland. Weer niet met de beloofde wind, maar deze keer minder dan verwacht dus dat werd een pleziertochtje op de motor. De Waddenzee leek de Kalverstraat wel, dat zal te maken hebben met het Oerol festival dat tot 20 juni op Terschelling woedt.
Bijgaand een sfeerplaatje onderweg in het Pannengat met de toevallig passerende museumsleepboot 'Holland' en een passerende platbodem. De Waddenzee als een spiegel, dat zie je niet vaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten