dinsdag 22 juni 2010

Eindelijk een beetje zomer

Zondag fietsen we tegen een harde en koude noordoostenwind van Dokkum naar Esonstad, waar Louise, Louis, Arnold en Bart zijn aangekomen voor een weekje vakantie. Esonstad ligt aan het Lauwersmeer tegen Oostmahorn aan, en is in 2005 als vakantiepark nieuw gebouwd door Landall in de vorm van een Oudhollands stadje. Heel bijzonder ! We zijn hier al eens eerder geweest toen Esonstad net was geopend. Aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. De andere opa en oma, Arnold en Hennie zijn er ook een dagje, en gezamenlijk gaan we in Dokkum in 'de Waag' een hapje eten. Het bespaart ons (de fietsen gaan mee in de kofferbak) de fietstocht terug.

Maandag varen we vanuit Dokkum, gedeeltelijk over het uitgestorven Lauwersmeer, naar de jachthaven van Oostmahorn. Louis en kleine Arnold varen mee, Arnold heel stoer met z'n nieuwe zwemvestje aan. Louis knipt een grote hoeveelheid foto's van het mooie Friese natuurlandschap. 's Avonds begint het op te klaren en op dinsdag is het zowaar een zomerse dag. Zo'n jachthaven ziet er met een zonnetje aan de hemel er gelijk heel anders uit, hoewel het een beetje vervallen boel is hier in Oostmahorn. De crisis heeft heel al veel eerder toegeslagen, sinds ons vorige bezoek een paar jaar geleden is er niets veranderd.

Arnold vermaakt zich 's morgens prima in het zwembad en later in de speeltuin, waar ook oma en opa veel plezier hebben op het gigantisch grote springkussen . 's Avonds eten we samen verse vis die we in Lauwersoog hebben ingekocht. We bestellen kaartjes voor een tocht naar Schiermonnikoog op woensdag. Als speciale service voor de gasten van Esonstad vertrekt er een klein veerpontje direkt voor de deur, vanuit het oude haventje van Oostmahorn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten