dinsdag 29 juni 2010

Plons !

Onderweg van Enkhuizen naar Volendam kwam er een forse onweersbui overwaaien met veel wind en een beetje regen. De gemeentehaven van Volendam lag overvol met van die veel te grote motorboten waarvan de schippers met heel foute blondines met veel te grote haardossen en dito boezems veel te veel witte wijn zitten te drinken. Het was dus tenminste driedubbel stapelen geblazen voor de zeilers. Het knusse van de gemeentehaven van Volendam is helaas volledig verdwenen. Het aanleggen naast een Duitse roestbak bleek een rampenplan.

Daarom voeren we in de bui door naar de marina, waar na een snel telefoontje nog volop plaats bleek te zijn, weliswaar in een 11 meterbox, maar daar is mee te leven. De Marina is qua uitstraling nog Volendamser dan Volendam ! Er zijn rondom de marina heel veel vakantiehuisjes in Volendammer stijl gebouwd.
Op de foto links het havenkantoor op de kingsize steiger, met daaronder een sanitair unit die voor geen enkele marina in Nederland onderdoet, een echte aanrader. En daarbij prijzen waarvan je in deze crisistijd nog heel vrolijk kan worden. En voor bezoekers is er een groot gratis parkeerterrein. We komen hier zeker terug !

Bij het aanleggen was er plotseling een grote plons, Irene struikelde over de afstap naar de vingerpier en verdween volledig onder water. Gelukkig kwam ze na een tijdje wel weer boven, en via de zwemtrap is ze er weer eruit geklauterd, met helaas enige schade in de vorm van een dikke enkel. We hebben dus maar een borrel met een visje voor de schrik genomen, en laten morgen een lokale medicus even naar de enkel kijken !

1 opmerking:

  1. Mooi uitzicht Cees met al die Monique Smitjes daar. Sterkte met de brokkenpiloot.

    BeantwoordenVerwijderen