vrijdag 25 juni 2010

Op het Friese platteland

Donderdag was de laatste dag van Louis & Louise en de kleinzonen in Esonstad, en natuurlijk de dag van de laatste groepswedstrijd in het WK van Oranje tegen Kameroen. 's Morgens lekker relaxed wakker worden en even inkopen doen. 's Middags naar het zwembad met de hele familie, iedereen kan daar zo naar binnen lopen dus oma en opa hebben zwartgezwommen daar. De pret was er niet minder om. 's Avonds een diner bestaande uit Unox soep en pannenkoeken, en daarna de wedstrijd van Oranje met uiteraard oranje tompoezen. Gelukkig gaat Oranje door naar de achtste finale !


Vrijdagmorgen komen L+L+A+B bij de jachthaven in Oostmahorn voor hun thuisreis (via de zeehondjes van Pieterburen) nog even afscheid nemen, waarna wij met een zuchtje wind onder zeil spoedig daarna richting vasteland Friesland vertrekken. Voor de sluis naar de Dokkumer Ee laat de wind het helemaal afweten, dus gaat het ijzeren zeil aan. Door de Friese landerijen zakken we af naar Burdaard (Fries voor Birdaard) en leggen aan in de zeer ondiepe lokale jachthaven. Bijgaand een paar sfeerfotootjes. We eten een gigantische coupe ijs met verse aardbeien op een ponton naast een van de twee bruggen die Birdaard rijk is.

Morgen (zaterdag) hebben we plannen om vroeg naar Harlingen te varen, daar inkopen en de was te doen en het weekend in gepaste rust door te brengen. De ochtendschemering met z'n geheimzinnige mistflarden zo rond een uur of 6 brengt ons daarvoor in ieder geval vast in de stemming

Geen opmerkingen:

Een reactie posten