vrijdag 5 augustus 2022

IJsselmonde - Willemstad

 Vrijdag 5-8-2022

Het avondlijke avontuur van gisteren blijkt een onverwachte wending gekregen te hebben. Vanmorgen ga ik na het douchen ons verblijf in de haven bij de havenmeester afrekenen. Daar staat een nogal slonzig uitziend vrouwspersoon een moeilijk verhaal op te hangen, dat ze gisteren bij het afmeren een meerlijn in de schroef hebben gekregen, ze kunnen nu niet meer voor- of achteruit.

Met de havenmeester worden breedsprakig de opties doorgenomen om het probleem op te lossen. Een duiker, maar die is niet gemakkelijk te vinden. De havenkraan die de boot maximaal een stukje uit het water tilt, waardoor je bij het probleemgebied kunt komen. Mevrouw verwacht dan wel dat een paar vrijwilligers van de vereniging de boot naar de kraan slepen en het werk doen. Een beslissing wordt nog niet genomen. 

Als ik na keurig op mijn beurt gewacht te hebben afreken, en het bizarre verhaal van gisteravond vertel, zegt de havenmeester herkende je die vrouw niet, dat is degene die gisteravond na jullie verhuizing bij het aanleggen dat touw in de schroef kreeg. Zo ziet gerechtigheid er dus uit ! De havenmeester vertelde ook nog, dat in de haven helemaal niet gereserveerd wordt. Ook dat verhaal doorgeprikt. Onze dag kan niet meer stuk.

We vertrekken bijtijds naar Willemstad, we zullen de hele route tot en met de Dordtsche Kil de stroom meehebben. We vliegen richting Willemstad. Alleen het laatste stukje Hollands Diep hebben we windkracht 5 op de kop, een kniesoor die daar op let. En nu relaxen in de beschutting van de haven !







De vandaag gevaren route :




Geen opmerkingen:

Een reactie posten