zondag 18 juli 2021

Weekendje Archipel

 Zaterdag 17 juli 2021 - zondag 18 juli 2021

Na de verjaardag van Louise en Irene, die we in kleine kring gezellig in Maassluis op de 13e hebben gevierd, vertrekken we op donderdag richting Herkingen naar de boot, die nog nooit zo lang heeft stilgelegen. De weersvooruitzichten worden steeds beter. Wij hebben veel regen en wind gehad , maar niet te vergelijken met de geweldige overstromingen in Limburg, België, Duitsland en nog meer landen met veel doden, gewonden en onnoemelijke materiële schade. 

We spreken af om zaterdag aan te sluiten bij de 'Stormvogel' met Martijn, Liesbeth, Jens en Ruben, en viervoeter Bliksem ergens op de Grevelingen. Dat blijkt het eilandje Archipel te worden, waar de Stormvogel in alle vakantiedrukte nog net een plaatsje aan een parkeersteiger heeft gevonden. De zon doet erg z'n best, maar onderweg hebben we af en toe 19 knopen wind tegen, met als gevolg aan boord een laag opgedroogd zout van het buiswater.  Later op de dag kunnen we gezamenlijk naar een echte steiger verkassen.

De jongens hebben oma's ijzeren voorraad aan Jodekoeken, lolly's en Haribo snoep al gauw gespot, en doen daar regelmatig een beroep op. Er wordt veel gezwommen, gezeild met de Optimist, met Bliksem gestoeid, en er worden gewoon ouderwetse spelletjes gespeeld. 

Na een rustige nacht staat de zon al weer vroeg aan de hemel. In plaats van gedoucht wordt er gezwommen. In de loop van zondagmiddag zeilt de Stormvogel terug naar Scharendijke, Jens en Liesbeth zeilend per Optimist ! De Chip gaat lekker voor de wind op de genua, langs de zeehondenkolonie en via het vaarwater de Hals naar de thuishaven. 

We kunnen nog net de finale van de Formule 1 in Silverstone zien. In plaats van Max Verstappen zien we op weerzinwekkende wijze Lewis Hamilton uitbundig z'n overwinning vieren, nadat hij eerder onze Max met een omstreden manoeuvre op topsnelheid in de de bandenstapels en vervolgens het ziekenhuis heeft doen belanden. De maximale vertraging die hij heeft ondergaan is volgens de instrumenten 51 g, huiveringwekkend.

Voor de komende dagen waren de plannen om naar het Veerse Meer te varen. We horen dat de Zandkreekbrug aan de toegang net 24 uur gestremd is geweest. Maar erger nieuws is de overlast van het Japanse Bessenwier, dat daar voortwoekert en bij het afsterven een ondraaglijke stank verspreidt en de toeristen verjaagt. Dus voor ons geen Veerse Meer dit jaar. Mogelijk dat we later in de week via de Oosterschelde naar Burghsluis gaan.




































De gevaren route :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten