maandag 5 juli 2021

Trage start in 2021

 Het seizoen 2021 begint zoals meestal met voorbereidende werkzaamheden aan de Chip, dit jaar met het aanbrengen van een frisse laag Hempel antifouling. 

Halverwege april  ligt de Chip dan weer op z'n vertrouwde plek in de WSV Herkingen. Hoe het seizoen er verder uit gaat zien, is nog in nevelen gehuld. Na meerdere onderzoeken luidt de aanbeveling dat het hart van de schipper aan revisie toe is, twee lekke kleppen en nog wat andere ongemakken moeten deze zomer verholpen worden. Exacte omvang, plaats en datum van de operatie zijn nog ongewis.

Intussen hebben John en Mariska  aangegeven,  samen met de kids een weekje van de boot als slaapplaats op de Grevelingen gebruik te willen maken. We varen daarvoor de boot over naar Scharendijke, de thuishaven van de Stormvogel van Martijn en Liesbeth. Helaas blijkt de koeling van de koelkast na jaren trouwe dienst niet goed meer te werken, die moet vervangen worden. De weersomstandigheden en de temperatuur zijn zodanig, dat een gebrek aan koeling niet onoverkomelijk gaan zijn !

De Akkrumers vermaken zich opperbest, en deinzen zelfs voor een paar zeiltochtjes, naar Grevelingen eilanden  niet terug.  Achteruit aanleggen in een box idem ! Ze varen zelfstandig de boot terug naar Herkingen. Dit is voor herhaling vatbaar !

Op 5 juli wordt duidelijk, dat een operatie van de schipper niet voor begin september ingepland kan worden. Dat opent perspectieven om toch nog aan een vaarvakantie in 2021 te gaan denken. We gaan plannen maken !






1 opmerking:

  1. We zijn net terug van 5 weken Ootmarsum met de caravan vond het al zo ongebruikelijk stil vanaf jullie kant. Goed dat we even van hoe en wat weten. Ben benieuwd naar de plannen en wens jullie nog veel genoegen deze zomer!

    BeantwoordenVerwijderen