woensdag 22 augustus 2018

Klein vermaak


Door allerlei verplichtingen zijn langere tochten op dit moment niet in te passen. Bovendien werkt het weer de laatste weken ook niet echt mee, als je dat afzet tegen de geweldige zomer die we hebben gehad. Af en toe stappen we even op de boot of overnachten zelfs. We verwelkomen de 'Stormvogel' met aan boord Martijn, Lies, Jens en Ruben als ze na hun rondje Wadden via de Maassluis en het Spui weer op hun thuiswater de Grevelingen aankomen. Op de Mosselbank pikken we Jens en Ruben op, kunnen Martijn en Liesbeth ongestoord de boot opruimen in Scharendijke.  Als we 's avonds de jongens weer in Scharendijke afleveren, gaan we lekker met z'n allen naar de lokale Italiaan.

Op zaterdag 18 augustus doen we mee met de BBQ die door het Zeilersforum voor de afdeling 'Zuid' op de Mosselbank is gepland. Het zeilersforum is een grote internetcommunity met meer dan 10.000 leden, die op een eigen forum alles bespreken wat ook maar iets met varen en zeilen te maken heeft, zie hier.
We varen 's avonds in het laatste licht nog terug naar de jachthaven, en blijven de zondag daarop aan boord.

Op dinsdag 21-8 krijgt de motor van de baas een verwenbeurt en een algehele inspectie. Onze Yanmar heeft direkte buitenwaterkoeling, wat zeker op zout water aanslag opbouwt in het koelwatersysteem. Dat vergt na een bepaald aantal motoruren een ontkalkingsprocedure. We hebben dit jaar tot  nu toe 127 (soms heftige)  motoruren gemaakt, de trouwe Yanmar deed dit zonder mokken en heeft geen slag gemist.

In totaal staat de teller op 1374 motoruren sinds de inbouw van een nieuwe motor in 2007, een mooi moment om het ontkalken voor de winterstop te doen. Voorschrift is ook om de 100 uur olie verversen, dat nemen we gelijk mee. Gasslangen hebben tegenwoordig een vervaldatum, die worden ook vervangen door verse exemplaren die weer 4 jaar meekunnen. Met de veiligheid aan boord kun je geen risico nemen. Na zo'n beurt denk je altijd dat de motor beter loopt, maar dat zit natuurlijk tussen de oren.

De blog wordt steeds beter bekeken, de teller staat inmiddels over de 90.000 ! Misschien dat we dit jaar nog door de grens van 100.000 hits gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten