dinsdag 24 juni 2014

Doerak (1)


Maandag 30-6 Met twee auto's, vijf personen en veel bagage vertrekken we maandag naar Sneek, om met de gereserveerde Doerak 1150 de Friese wateren onveilig te maken. Rond half twee zijn we bij Holiday Boatin aan het Ges.
Na de administratieve plichtplegingen moet de schipper een proeve van bekwaamheid afleggen, voordat de boot kan worden meegegeven. Na een klein rondje 't Ges en twee keer een 360 graden draai in een uiterst krappe ruimte worden de stuurmanskunsten goed genoeg bevonden om  zonder verdere instructie met het pronkstuk van de vloot te mogen vertrekken. Het is dan al na drieën, maar dat deert niemand, het is prachtig weer en vanaf het hoge achterdek is het uitzicht over de Friese wateren prachtig. De dames laten de stemming stijgen onder het genot van een glaasje wijn.





De snelheid van de Doerak en het vaargedrag zijn niet helemaal om over naar huis te schrijven, we dreigen ons reisdoel De Princenhof (onderdeel van Nationaal Park Alde Feanen) niet op tijd voor de belangrijke WK wedstrijd van het Nederlands elftal te bereiken. We steken aan bij een mooie aanlegplaats van  Marrekrite aan de Peanster Ie, en genieten van de verrichtingen van onze helden. Tegen Chili wordt het 3-0, we worden eerste in de poule !
















Dinsdag 24-6. We varen op ons gemak naar de Princenhof. Dat is voor ons een feest van herkenning, maar maken het rondje niet helemaal af, met dit slagschip zijn de nauwe watertjes nauwelijks te bedwingen.


























Ons reisdoel voor vandaag is Joure, we vinden een plaatsje bij de plaatselijke jachthaven in het kanaal. De mooie luchten maken al snel plaats voor een paar voorbijtrekkende miezerige buien. We doen inkopen voor de komende dagen bij de plaatselijke AH.

's Middags komt Maris nog even langs met de jongens, ook John schuift later aan bij een heerlijke vismaaltijd. In de loop van de avond zien we de zon weer verschijnen tegen een mooie Hollandse wolkenlucht.


De gevaren route op maandag en dinsdag :
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten