dinsdag 27 september 2011

Klaar voor de reis (3/6)


We staan gepakt en gezakt, de laatste weer- wind- en golfvoorspellingen zijn binnengehaald. In de driehoek Ierland-IJsland-Groenland zit een hoop 'weer'- ellende. Het weer voor de komende dagen ziet er in onze streken nog steeds perfect uit, hoewel het hogedrukgebied dat ons het mooie weer bezorgt aan het eind van deze week afzwakt en steeds verder in NO richting verschuift.
De wind draait in de nacht van dinsdag op woensdag van westelijk naar zuidoostelijk. De voorspelde golfrichting is ook ZO, wat betekent dat we een groot deel dwarszees zullen varen, en dat kan knap hinderlijk zijn. De verwachte golfhoogte in de Solent is woensdag zo rond de 70 cm, voor de NL kust vrijdag nog minder, met een opleving donderdagmiddag naar 90 cm, en een golfrichting, die ter hoogte van Zeeland dan van ZW naar ZO draait. Qua golfhoogte lijkt het allemaal prima te doen, en zo niet dan kunnen we het stabilisatiesysteem eens uitproberen.
Jammergenoeg beschikt de boot die we overvaren niet over een AIS zender, zodat we op Marinetraffic ( http://www.marinetraffic.com/ais/nl/default.aspx ) niet te zien zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten