zaterdag 24 september 2011

De weergoden - hoe goed zijn ze ons gezind ? (2/6)


Met dit prachtige weer, het lijkt de Indian Summer wel, zitten we ons te verbijten hoe het weer voor onze overtocht op de 28e zal zijn. Tegenwoordig kun je via internet de lange termijn Bracknell weerkaarten downloaden (KNMI gebruikt die ook voor z'n voorspellingen), en voor een nauwkeurige windvoorspelling zijn er voor iedere plaats op aarde de Amerikaanse Gribfiles, waar o.a. Windfinder gebruik van maakt.

De weerkaart (van 24/9) voor dinsdag ziet er fantastisch uit voor het gebied van het Kanaal en de Noordzee, voor woensdag ziet het er ook nog goed uit, maar voor de dagen daarna verzamelen zich op de Atlantische Oceaan maar liefst 6 lagedrukgebieden met de nodige fronten !
De windsnelheid hangt samen met de afstand tussen de isobaren, hoe kleiner de afstand hoe harder het waait. De windrichting verloopt ongeveer evenwijdig aan de isobaren, dus dat ziet er niet zo slecht uit.
Hopelijk houdt het hogedrukgebied boven Europa nog even stand, zolang dat er ligt kunnen de depressies op de oceaan bij ons weinig uitrichten. We wachten in spanning af !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten