maandag 1 augustus 2011

Hoppen van Wemeldinge naar Goes en Veerse meer

Mosselen hebben we dit seizoen nog niet gegeten, dat moet er nu in Zeeland maar eens van komen. Dus besluiten we zaterdagavond de kipfilet (voor de eigenlijk op het menu staande Kip Madras) in de koeling te laten liggen, en onszelf op een heerlijk mosselmaal te trakteren in het havenrestaurant van Wemeldinge.
Zondagochtend vertrekken we bijtijds richting Oosterschelde met bestemming Goes, via de Goessche Sas en het Havenkanaal. Halverwege de tocht naar Goessche Sas zwemt en weer even een bruinvis mee, we beginnen er al aan te wennen dat er eentje luid snuivend naast de boot opduikt en sierlijk z'n rugvin showt. Uit de sluis komt ons een armada van boten tegemoet, dus is er een goede kans dat er een plaatsje vrij is in ons reisdoel, het pittoreske jachthaventje 'de Werf' in Goes. Verkeer in de richting Goes is er nauwelijks. In de sluis legt naast ons een al wat oudere zeilboot aan. De bemanning ervan is nogal lui aangelegd, want ze zijn niet van plan zelf  tegen de uitbundig groene sluismuur aan te leggen. Ze reiken ons hun meerlijnen aan, en ach wij zijn ook de beroerste niet. De luie buurbemanning blijkt een gezellig echtpaar, dat ook onderweg is naar Goes, en meedeelt dat ze de pech hebben dat hun gas op is. Wij bieden ze onze reserve gasfles aan, die we zodra we in jachthaven 'de Werf' aangelegd hebben langs zullen brengen. Dat duurt helaas nog even, want de brug bij Goes draait maar eenmaal per uur, en op sommige uren helemaal niet.
Maar eindelijk liggen we dan op een prachtige plek in een prachtige jachthaven. Als we onze eigen gasfles controleren, blijkt die ook bijna leeg te zijn, en vervangen die dus door ons volle reserve exemplaar, en ruilen onze bijna lege gasfles tegen de helemaal lege van de luie sluisgangers. Als dank worden we uitgenodigd om oesters te komen eten, die ze in de buurt van St Annaland hebben geraapt. Op onze beurt hebben we een fles rose en een pot olijven uit de koeling getrokken en zo wordt het een gezellige middag. De oesters smaken meer dan voortreffelijk.
Na de brugopening van 5 uur komen Lies en Martijn met de 'C'est ça' de Werf binnenvaren, dus kunnen we op de 'Chip' gelijk door met een wijntje en daarna Nespresso. We besluiten opnieuw de kipfilet in de koeling te laten liggen en gaan gezellig met z'n viertjes in het bourgondische Belgisch restaurant 'Anvers' eten. Het door het weerbericht  aangekondigde mooie weer is daadwerkelijk aangekomen.
Maandagmorgen 1 augustus vertrekken na een relaxed ontbijt onder een stralend blauwe hemel terug door het havenkanaal, richting Oosterschelde. Na de sluis zwaaien we Martijn en Lies uit, ze gaan weer richting Grevelingen. Wij hoppen verder naar de Zandkreek, waar we door de Zandkreeksluis op het Veerse Meer terecht komen. We proberen op de genua nog wat snelheid te maken, maar dat wil niet erg lukken. Na een uurtje zetten we het ijzeren zeil bij en tuffen we met een rustig gangetje naar de Jachthaven Kamperland, recht tegenover Veere aan de ingang van het kanaal naar Kamperland. Vanavond staat eindelijk de Kip Madras op het menu, maar de kipfilet ligt nu al zo lang in de koeling dat we die niet meer durven te consumeren, en deponeren die in de afvalbak. Bij de lokale C1000 scoren we een lekker vers stukje vlees, weliswaar geen kip maar de 'Kip Madras' smaakt er niet minder om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten