donderdag 10 september 2020

Krijgt de zomer nog een staartje ?

donderdag 10 september 2020

Na de terugkeer van onze zomeromzwervingen door Nederland heeft ons leven het oude thuisritme weer aangenomen, voorzover dat in Coronatijd mogelijk is. Daarna maken we in het laatste weekend van augustus plezier op Ameland bij het huwelijk van neef Martijn met z'n grote liefde Michon. Hoogtepunten zijn de huwelijkssluiting en inzegening  in het eeuwenoude Doopsgezinde kerkje in Nes, het feest op camping Duinoord en de schitterende strandrit  op boerenwagens de volgende zondag. 

Bij dit soort festiviteiten blijkt het door een hoog emotieniveau, niet eenvoudig continu alle Coronaregels stipt te volgen. Dat overkomt minister Grapperhaus ook op z'n bruiloft, met alle hypocriete commotie die dat oplevert. In de gemiddelde supermarkt worden meer regels geschonden. Maar hoe dan ook, risico levert het wel op. Een paar dagen na afloop, laat een snotterige Mariska zich testen op Corona, en besluiten wij ook in quarantaine te gaan, en zeggen alle afspraken af.  Gelukkig blijken er geen daadwerkelijke besmettingen te zijn ontstaan, en kunnen we na 10 dagen terugkeren naar het nieuwe normaal.

De 'Chip' ligt intussen werkeloos in de jachthaven, en krijgt een serieuze storm te verduren. Tijd genoeg voor een reparatie van de koelwaterpomp, die al de hele zomer een vervelende lekkage vertoont. Na 11 jaar trouwe dienst is het tijd voor een revisie. De ingelopen pompas wordt hersteld, nieuwe keerringen geplaatst en de ooit als noodreparatie geplaatste toevoerslang naar de motor wordt vervangen door een origineel fabrieksexemplaar. Een nieuw verfje uit de spuitbus maakt het plaatje compleet.

De weerberichten voor het komend weekend zien er veelbelovend uit, we vertrekken vrijdag naar de boot en hopen nog van een paar zomerse dagen aan boord te kunnen genieten !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten