zondag 25 juni 2023

Seizoen 2023 - Afscheid van de CHIP

In de aanloop van het seizoen 2023 hebben we nagedacht over onze toekomst met de CHIP.  We besluiten ergens in de loop, of tegen het einde van dit komende seizoen afscheid te nemen van onze zeilboot. Het zeilen onder alle weersomstandigheden begint op onze leeftijd zwaar te worden, en dan wordt het tijd om aan een afscheid te denken. 

Op dat moment kunnen we nog niet weten, dat in het voorjaar gezondheidsproblemen dit voornemen zullen bespoedigen. Cees heeft vage klachten, die na een bezoek aan de huisarts en aansluitend bloedonderzoek zodanig ernstig blijken te zijn dat  op 24 mei directe ziekenhuisopname noodzakelijk is. Na intensieve onderzoeken wordt de alarmerende oorzaak gevonden : een nare bacterie in de bloedbaan heeft zich gevestigd op de twee jaar geleden tijdens een open hartoperatie aangebrachte biologische hartkleppen. Of er schade aan de kleppen is ontstaan, is nog niet duidelijk. In overleg met de hartchirurg wordt besloten om met een zware antibiotica kuur de bacteriën te lijf te gaan. Via een PICC lijn in de arm, wordt continu antibiotica naar het hart gepompt. De 6 weken durende kuur in het ziekenhuis, heeft gelukkig resultaat. Al snel knapt de patiënt zienderogen op. Na 3 weken is op een scan geen bacterie meer te zien, een hoopvol signaal. De laatste twee weken van de kuur kan zelfs dankzij de inzet van specialistische thuiszorg thuis worden doorgebracht. 

Intussen is schoonzoon Martijn, af en toe met inzet van de overige familie druk met de Chip in de winterstalling  bij van Ast in Brouwershaven klaar te maken voor de hoognodige tewaterlating, en wordt de verkoop in watersport bladen en op Marktplaats voorbereid. Er wordt veel belangstelling geregistreerd, wat na een inspectie proefvaart uitmondt op een acceptabel bod. Vlak voor het tekenen van het koopcontract komt de betreffende koopster met onrealistische eisen ten aanzien van de overname van de ligplaats. Wij kunnen daar geen invloed op uitoefenen, dat is een zaak voor de watersportvereniging, die te maken heeft met een wachrlijst voor ligplaatsen. Helaas ketst op het laatste moment daardoor de koop af.

Een Belgisch echtpaar, dat eerder belangstelling toonde, maar was afgezegd in verband met de eerder gemelde (maar achteraf mislukte) verkoop, wordt opnieuw benaderd. Na een aantal inspecties van alternatieve aanbiedingen, besluiten ze tot koop, onder voorwaarde van een inspectie van het onderwaterschip om osmose uit te kunnen sluiten. Aanvullende voorwaarde is dat de 'Chip' voor hen naar Stavoren wordt overgevaren. Gelukkig is er in de gezamenlijke familie steun te vinden voor de organisatie van deze overtocht via de Staandemastroute. Die neemt uiteindelijk nog 4 vaardagen in beslag. Op 19 juni vindt de uiteindelijke aflevering en overdracht aan de nieuwe eigenaren plaats in de binnenhaven van Stavoren.

Wij zijn vanaf die datum dus booteigenaar - af. Maar we kunnen met veel plezier terugkijken op een mooie periode sinds 2002, waarin we in binnen- en buitenland meer dan 10.000 zeemijlen op de 'Chip' hebben afgelegd.

Afscheid van onze ligplaats D17 en de WSV Herkingen op 17 juli :


Dankzij deze blog kunnen we onze belevenissen sinds 2009 teruglezen. Bovendien hebben onze dochters  een begin gemaakt de blog ook in druk te laten verschijnen. Bijna op het moment van de overdracht aan de nieuwe eigenaren viel tot onze grote verrassing het exemplaar met de belevenissen van 2009 - 2013 in de brievenbus ! Met af en toe een lach en een traan lezen we de verhalen terug.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten