zondag 22 augustus 2021

De maand augustus (2)

In het weekend komen kleinzonen Thijs en Joris, het lijkt ze leuk om weer eens op de boot te logeren. Woensdag moeten ze weer terug zijn in Akkrum voor de jaarlijkse Spikerwike. Ruben maakt het trio logees compleet, hij blijft de hele week tijdens de zeilcursus van broer Jens In Scharendijke. 

De broertjes Thijs en Joris kunnen het prima met hun neefje Ruben vinden. Op de jachthaven kunnen ze zich uitleven in het water, met krabben vangen en in de speeltuin. En na het spelen chillen met de tablet en de Chip-WiFi ! 

Voor de maandag staat een bezoek aan het themapark Neeltje Jans op het programma. Helaas werkt het weer niet al te zeer mee,  maar  we vermaken ons prima met alle activiteiten en bezienswaardigheden. Vooral de hoge waterglijbaan waar je in bootjes naar beneden davert,  is favoriet. De boottocht over de Oosterschelde is door regen en wind een minder momentje. En helaas is de orkaantunnel in verband met COVID gesloten.

Op dinsdag zijn het weer en de verwachtingen nog steeds matig, we besluiten naar Maassluis te verkassen, waar John z'n jongens ophaalt. Ruben blijft nog gezellig bij ons, hij is liever bij oma en opa dan op de BSO. En wordt af en toe lekker verwend.

Ruben is echt een spelletjes joch, we sjoelen, tafelvoetballen, tafeltennissen en skibbo-en wat af.  Oma moet bij Skibbo alle zeilen bijzetten om niet roemloos ten onder te gaan tegen de jonge leperd. De zaterdag is de laatste zeildag van Jens en nicht Inke. Samen met andere oma en opa Trees en Ton, zien we ze bij de jachthaven volleerd admiraalzeilen ! Alle deelnemers aan de cursus krijgen persoonlijk hun  beoordelingslijst of diploma uitgereikt. 

Na afloop worden we met z'n allen door Saskia en Lennard in Hellevoetsluis onthaald op een gigantische serie pizza's, speciaal klaargemaakt in de pizzabus die door hen geregeld is. Een heerlijke belevenis ! We laten Ruben achter, en bij thuiskomst verbazen ons over de stilte in huis zonder logees. 

Als het weer na het weekend weer een beetje zomers wordt, vertrekken we voor een paar dagen naar de boot , en genieten buiten de haven voor anker van de koelte en het mooie uitzicht over de Grevelingen.

De logees op de Chip :












Geen opmerkingen:

Een reactie posten