zondag 24 juni 2012

Noorwegen cruise



Eindelijk is het zo ver : morgenmiddag vertrekken we vanuit IJmuiden met de 'MSC Opera'. Het reisschema staat hier links. Het betekent tot onze eerste stop twee volle nachten, en een dag op zee, details van de hele reis zijn hier te vinden. Woensdagmorgen in alle vroegte hopen we in Oslo aan te leggen. We gaan dan per pedes apostolorum (te voet) de stad verkennen.
Volgens Weeronline wordt het prachtig weer daar, we wachten het maar af, want de weervoorspellingen van de laatste tijd zijn niet erg accuraat. Onze hut met nummer 9129 bevindt zich ongeveer in het midden van het schip op dek 9, met balkon en buitenzitje. Voor alle scheepsgegevens : zie hier.
Voor enthousiastelingen : via de AIS is de route van de 'Opera' gedurende het grootste deel van de reis online te volgen op http://www.marinetraffic.com/ais/nl/default.aspx . Vul daar bij 'ga naar schip' de naam MSC Opera in, en als er op dat moment een AIS signaal wordt ontvangen, zal de positie van het schip, de snelheid en de gevaren route zichtbaar zijn.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten