donderdag 10 september 2009

Dinsdag 8-9 was een dag om in te lijsten, het lijkt wel of alle pensionados vandaag op het water zijn. De temperatuur is ruim 24 graden, vergezeld van een aangenaam windje.
We zijn via eiland Archipel (alle aanlegplaatsen vol !) naar de Ossehoek gevaren. Er wordt volop ge-BBQ-d.  's Avonds om half tien was de temperatuur nog zomers, we hebben bij het romantische licht van een Chinese lantaarn in de kuip een Yahtzee-tje gegooid.




Woensdag 9-9 : het mooie weer is op, bewolkte hemel en het waait een dikke B5. Met gereefd zeil zijn we in recordtijd ( 2 uur) teruggezeild naar Herkingen. Hoogst gemeten snelheid 6,7 knopen, ruim boven de rompsnelheid ! De Grevelingen kent vele gezichten, bijna allemaal even mooi.
Vandaag (10-9) was de windverwachting B6, dus hebben we de boot na een relaxed ontbijt en het lezen van de krant schoongemaakt en uitgeruimd, het seizoen begint z'n einde te naderen. Maar als het weer het toelaat, gaan we nog lekker een dagje zeilen. De laatste dag om de winterstalling op te zoeken is pas 20 november !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten