dinsdag 23 juni 2020

Een dag met hindernissen...


dinsdag 23-6-2020

Na een prima nachtrust in de fraaie jachthaven de Kil, loopt de wekker al weer om 7 uur af. geen douche vandaag maar een kattenwasje, we moeten vroeg op pad om notoire hindernissen onderweg zoals de spoorbruggen in Dordrecht, de Algerabrug in Krimpen en de spoorbruggen in Gouda, op tijd te kunnen passeren. We ontbijten onderweg. Met dit schitterende zomerweer is het geen straf om op een boot op het water te zitten. Goed rondom in de zonnebrand en varen maar. Tegenvaller is dat er op de Dordtsche Kil meer tegenstroom staat dan verwacht, gelukkig zit er reserve in de tijdplanning, en komen we op tijd voor de brugopening in Dordrecht. De verkeersbrug in Alblasserdam kunnen we met een speling van enige decimeters passeren. Rotterdam komt dan snel in zicht, met de van Brienenoordbrug als blikvanger.

We slaan af naar de Hollandsche IJssel, en vragen een brugopening aan bij de Algerabrug. Het onthutsende antwoord is dat er vandaag onderhoud wordt gepleegd, en er vanavond om 19:00 pas weer gedraaid wordt. Na enig heen en weer gepraat blijkt er om 12:20 toch ook nog gedraaid te kunnen worden. Dat wordt wel krap voor de spoorbrug in Gouda, maar met flink het gas erop lijkt dat te lukken, ware het niet dat de Julianasluis vlak voor Gouda net voor onze neus dichtgaat. Gelukkig duurt een schutcyclus maar kort, en dan zijn wij aan de beurt, samen met een jong stel waar we al een hele tijd mee gelijk op varen. Dankzij volgas vallen we in de spoorbrugopening in Gouda.

Op de Gouwe is het heel rustig, door de stremming in Krimpen. Ons einddoel voor vandaag, Alphen aan de Rijn of de Braassem komt dan toch in zicht. Dan slaat opnieuw de pechduivel toe, de Molenaarsbrug in Alphen wordt in storing gemeld. We leggen aan voor de brug, en bezitten onze ziel in lijdzaamheid. Na enige tijd roept de brugwachter ons per marifoon op, hij heeft de brug op niet geheel juiste manier toch open gekregen. Hij gaat mogelijk niet meer dicht, maar dat is onze zorg niet !

We leggen aan in WSV Braassemermeer, een plekje met prachtig uitzicht op het meer. Op dinsdag zijn er altijd club zeilwedstrijden, wij zitten eerste rang ! Irene tovert een heerlijk pastamaal op tafel, we komen in de avondzon helemaal tot rust na een enerverende dag.




de vandaag gevaren route :





Geen opmerkingen:

Een reactie posten