zaterdag 26 juli 2014

Delfzijl


adieu Groningen
Zaterdag 26-7 We verlaten Groningen na snel nog even wat lekkers voor het weekend en ontkalker voor de Nespresso gescoord te hebben. Voor heavy users zoals wij een must. Gelukkig geen regen vandaag, maar af en toe een sprankje zon. We varen het Eemskanaal af naar Delfzijl, komen onder andere langs onze nationale goudmijn Slochteren, het Schildmeer waar ik tijdens mijn militaire opleiding als vaandrig nog een kleine oorlog heb gevoerd, en Appingedam waar die 6-weekse opleiding plaatsvond.
In Delfzijl gaan we door de zeesluis, eindelijk weer op zout water ! We vinden een mooi plaatsje bij de zeilvereniging Neptunus.

Op de vouwfiets verkennen we Delfzijl, er valt hier niets te beleven, een dooie boel. We vullen onze dieselvoorraad aan, op de Duitse eilanden is dat niet te krijgen. Met in totaal 54 liter aan boord moeten we een eind komen bij een verbruik van nog geen 1,5 liter per uur. En we hopen toch vooral te kunnen zeilen. Bij de pomp op de jachthaven rekende een Duitse Fairline (zo'n oerlelijke witte badkuip) voor bijna 600 Euro diesel af, dat is andere koek.
De weerberichten voor morgen zien er redelijk uit, het plan is om naar Borkum te zeilen. Om volop te profiteren van de ebstroom moeten we rond 13:30 uit de jachthaven vertrekken. Het getij laat niet met zich spotten hier, jaren terug voer ik als bemanning op een Faurby die we uit Kopenhagen ophaalden. De schipper wilde een hapje eten in Delfzijl, dacht er om 18:00 te zijn. Hij had zich vergist in het getij, met als gevolg dat we met 3 knopen stroom tegen pas na middernacht met knorrende magen aankwamen ...

avondstemming aan de Eems

ontaarde kunst aan de haven

idyllische jachthaven Neptunus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten